Doprava zdarma pro objednávky nad 2000 Kč

Jak ošetřovat velurové autokoberečy?

Velurové autokoberečky nabízejí pocit luxusu. Pro jeho zachování je však vhodné správně o produkt pečovat.

Velur je tenký druh sametu, který má velice měkkou a nadýchanou strukturu vláken. Není tedy divu, že je pro mnoho lidí volbou číslo jedna nejen v případě autokoberců. 

 

Co musíte vědět při péči:


1) Rychlá reakce - u veluru platí, že čím rychleji flek vyčistíte, tím lépe to půjde. Měsíc zaschlé fleky už se čistí komplikovaně.

2) Jemně a bez drhnutí - Hrubou silou to nepůjde. Zbavíte se sice skvrny, ale také poškodíte strukturu vláken a hrozí, že vzniknou lysá místa, nebo že stočíte smě vláken na stranu. V obou případech již váš kobereček nebude působit uceleným dojmem.

3) Tekuté skvrny - Pokud vám rozdováděné děti na zadních sedačkách rozlijí džus, tak to nejlepší co můžete udělat je okamžitě přiložit papírový ubrousek, nebo kapesník. Cokoliv, co dokáže absorbovat tekutinu rychleji než váš kobereček. Škody to opravdu výrazně minimalizuje.

4) Pravidelné vysávání - Velur nemá rád prach a prach se rád usazuje na veluru. Taková je realita. Když 1x-2x měsíčně kobereček vysajete, tak zamezíte dlouhodobému usazení a vzniku prachových skvrn.

5) Odolné skvrny - Pokud nic nezabírá na odstranění skvrn, tak máte dvě možnosti. První volba je dát vůz na ruční mytí interiéru od profesionálů. To opravdu stojí za investici jednou za půl roku i preventivně. Druhou volbou je koupit na internetu přípravek vhodný pro čištění veluru například na bázi amoniaku.

 

Přestože naše auto koberce jsou vysoké kvality a jsou velmi odolné, stejně doporučujeme pravidelně se o ně starat. Je to investice, která se vyplatí. 

Kompletní nabídku velurových koberečků naleznete ZDE.

 

V našem dalším článku se podíváme na čištění koženkových koberců do auta.

 
Zpět do obchodu